Håll industriella system i toppskick

Underhåll av industriella system inom branscher som raffinaderi, pappersbruk, energisektor, sågverk och liknande är en grundläggande del av produktionen som alltid bör ha hög prioritet.

Historiskt har skötsel av maskinparker och industrianläggningar tyvärr krävt både hög energiförbrukning och hantering av starka kemikalier. De senaste decenniet har det dock hänt mycket inom sektorn på flera punkter.

Innovativa system för olika industrier

Idag finns ett flertal företag som satsat på miljövänliga och energisnåla metoder när det gäller industriell rengöring. Gröna kemikalier har ersatt de ohälsosamma ämnen som varit i användning i branschen. Specialutvecklade spolsystem gör att teknikerna inte behöver montera ner maskinparkerna som tidigare.

Du som arbetsledare eller ansvarig för systemen i en specifik industri har alltså goda möjligheter att få utrustningen i verksamheten effektivt rengjord på ett sätt som är både miljövänligt och lönsamt. Här hittar du exempelvis Recond Concept, ett svenskt företag med industriunderhåll som specialitet. De har satsat på en helt egen metod som är skonsam mot produktionssystemen utan att kompromissa med resultaten.

Investera i din egen utrustning

Ibland kan det förstås också vara på sin plats att investera i ett helt eget rengöringssystem. Då är det möjligt att hålla all utrustning i toppskick och med få driftstopp, vilket gör att företaget kan bibehålla lönsamheten och produktionseffektiviteten.